PTICA RANORANILICA (SANJALICA)- Erkenci Kuş (Džan)

Turska serija sa prevodom (sve epizode na srpskom-hrvatskom)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51

za EPIZODE koje ne možete otvoriti

ZATRAŽITE PRISTUP klikom OVDE

Nihat (Berat Yenilmez) je glava obitelji i jako je bolestan od asme, neaktivan je, slab i vrijeme provodi kod kuće. Raduje se jutarnjem suncu, a kako bi mogao uživati u njemu njegova kćerka Sanem (Demet Özdemir) rano ustaje i otvara prozore. Nihatin obozava Sanem i zbog toga je zove Erkenci Kuş (Ptica Ranoranilica). Pored toga Sanem svako jutro otvara prodavnicu svoga oca koja je u naselju u kojem žive i radi u njoj.
Za razliku od njenje sestre Lejle (Öznur Serçeler), Sanem je prirodna i vesela mlada ljupka djevojka. Lejla po cijeli dan radi u magazinu "Kontes". Kada Sanem sazna da u tom magazinu traže radnike, aplicira za posao. Vlasnik magazina Aziz ima dva sina: Džana (Can Yaman) i Emrea (Birand Tunca). Džan ne voli gradski život, voli prirodu, bavi se sportom i preferira skroman život. Emre je mlađi brat i potpuna je suprotnost - on je financijski direktor magazina. Sanem se ubrzo nađe između dvije vatre jer se oba brata zaljube u nju. Ona mora birati između Emrea koji joj je pomogao kad je bilo najteže i Džana za kojim joj srce ludi.

Uloge: Demet Özdemir, Can Yaman, Öznur Serçeler

Serija pogledajte ovde: SANJALICA sa prevodom sve epizode

110  epizoda:
Za vrijeme snimanja Osmana opkoljavaju mlade djevojke i žele se slikati sa njim. Deren upozorava Lejlu kako mora dobro čuvati Osmana, ali Lejla i ne pokazuje znakove ljubomore pravdajući to činjenicom da mu bezgranično vjeruje. Sanem govori Lejli kako je odlučila ostati u Jigitovoj firmi i tako dokazati Humi i Polen da ima talenta za izdavaštvo, ne znajući da su je one namamile u klopku. Sanem Džanu donosi pizzu, ali se njihovom zajedničkom objedu pridružuju Polen i Jigit, a Mevkibe dolazi kao šlag na tortu. Huma poziva Sanemine roditelje na ručak, želeći navesti Džana da shvati kako oni nisu njihov nivo i kako samo gubi vrijeme sa takvim ljudima.

111 epizoda:
Džejdžej je u problemima jer treba prositi Ajhan od Mevkibe, a još nije spreman za brak. Sanem je sretna jer je sve spremno za izdavanje njenog romana, ali nije svjesna da se Jigit na taj način igra s Džanom. Mevkibe i Nihat radosno se spremaju za večeru s Humom smatrajući da je to čin ka ozbiljnijoj vezi Sanem i Džana. Međutim, Huma koristi priliku da im pokaže kako nisu skladni jedni drugima. Lejla odlučuje prekinuti s Osmanom, no ne zna kako to saopćiti roditeljima.

112 epizoda:
Mevkibe i Huma nakon zajedničkog ručka u isto vrijeme imaju noćnu moru. Mevkibe sniva kako pliva u bogatstvu, a Huma kako se šetka ulicama primitivnog Saneminog naselja. Džejdžej priznaje Ajhan kako se odlučio na ženidbu samo da bi ispunio želju njegove stare bake, te Ajhan odlazi od njega. U želji da je vrati, Džejdžej se predstavlja kao Jusuf i traži seanse kod nje. Lejla i Osman nemaju srca saopćiti bližnjima kako su odustali od svadbe.  Sanem je ljubomorna na Polenine makete koje se nalaze posvuda u agenciji zbog promoviranja njene knjige. Džan hvali Sanem na promociji i Polen propada u zemlju.

113 epizoda:
Osman je u teškoj situaciji jer Lejla još nije rekla roditeljima da su se rastali, te Mevkibe uporno planira svadbu s Osmanom. Sanemin roman dobija novu dimenziju nakon što se pomirila s Džanom, ali ne želi ga pokazati Ajhan koja je jako znatiželjna. Džan je ljubomoran na to što Sanem radi s Jigitom, te često silazi u njihovu izdavačku kuću kako ne bi ostali nasamo. Polen pokušava spriječiti Sanem da organizira romantičnu večeru povodom Džanovog rođendana.