Prognani - Sejit i Šura (Kurt Seyit ve Şura)

Turska serija sa prevodom (kliknite dole na broj epizode)

Napominjemo da ovaj sajt funkcioniše na principu google tražilice i da video zapisi, serije i epizode nisu naši vlasništvo, prevod na srpski, hrvatski bosanski ili bilo koji exyu jezik nismo mi radili, epizode se ne nalaze se na ovom sajtu već su pronađene online na internetu i sortirani i linkovani za gledanje (za prava i uklanjanje kontaktirajte vlasnike epizoda ili njihove emitere).

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

Prognani — Sejit i Šura (tur. Kurt Seyit ve Şura) turska je televizijska serija snimana 2014. U Srbiji je prikazivana 2014. na televiziji B92, gde je prikazivanje prekinuto nakon 9 epizoda. Sve epizode serije prikazane su 2016. i 2017. na kablovskom kanalu Prva vorld, kao i na veb-sajtu Prve televizije.

Rođen u bogatoj porodici, Kurt Sejit je odrastao pridržavajući se načela koja mu je usadio otac, ugledni zemljoposednik Mirza Eminof. Poštovanje koje je gajio prema ruskom caru moglo se meriti samo sa željom da dobije potomstvo, nakon što se oženi nekom od turskih lepotica.

Sejit je bio uspešan polaznik vojne škole - porodica i prijatelji su ga voleli, dok su ga nadređeni izuzetno cenili. Nakon što je diplomirao, postao je poručnik u carevoj vojsci. Bio je ambiciozan i hrabar, a svojom lepotom i stasom mamio je uzdahe ruskih gospođica. Sve dok jedne zimske noći, dok su romantični taktovi Čajkovskog odjekivali gradom, nije upoznao Šuru.

Ona je bila plemenita i lepa Ruskinja, koja se uselila u njegovo srce, nudeći mu bezuslovnu ljubav. Zavoleli su se već pri prvom pogledu, ali njihova ljubav stavljena je na iskušenje nakon što je izbio rat. Sejit je tada morao da krene put Karpata i na frontu stane u odbranu cara i otadžbine. U vrtlogu rata, ljubav prema Šuri iskazivao je pišući joj pisma, na koja mu je ona odgovarala.

Nakon ozbiljne povrede na frontu, hrabri mladić bio je primoran je da se vrati u Sankt Petersburg, gde se suočio sa surovošću Revolucije. S obzirom na to da su on i njegovi prijatelji bili u gardi cara Nikolaja II, našli su se na boljševičkoj crnoj listi. Sejit je bio prinuđen da beži da bi sačuvao život, ali nije želeo da ode bez Šure. Zbog toga ju je poveo sa sobom na porodično imanje, ali pošto njegova porodica nije odobravala njihovu vezu, morali su da krenu dalje.

Tako su jedne noći, uz pomoć prijatelja, uspeli da se ukrcaju na brod i zaplove ka nepoznatoj zemlji, ostavljajući za sobom pređašnji život, uspomene, porodicu i prijatelje. Crno more dovelo ih je do Istanbula, u vreme poslednjih trzaja Otomanske imperije. Oružje koje je Sejit poneo sa sobom iz rodne zemlje učinilo je da bude cenjen među tamošnjim ljudima.

I dok je zajedno sa Šurom započinjao novi život, jedino što su njih dvoje imali bila je ljubav. Ipak, čisto osećanje biće stavljeno na probu kada Sejit upozna Murku, ženu koja ga želi kraj sebe, uprkos tome što zna da je nikada neće voleti kao što voli Šuru...