1001 NOĆ - Binbir gece

Turska serija sa prevodom (kliknite dole na broj epizode)

Napominjemo da ovaj sajt funkcioniše na principu google tražilice i da video zapisi, serije i epizode nisu naši vlasništvo, prevod na srpski, hrvatski bosanski ili bilo koji exyu jezik nismo mi radili, epizode se ne nalaze se na ovom sajtu već su pronađene online na internetu i sortirani i linkovani za gledanje (za prava i uklanjanje kontaktirajte vlasnike epizoda ili njihove emitere).

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50

Zatražite pristup klikom OVDE

„Hiljadu i jedna noć (tur. Binbir gece)“ je turska televizijska serija koja je sa snimanjem počela 2003, a zavšila 2009.godine. Seriju su u medijima nazivali još i „Šeherezada“ zbog glavnog ženskog lika koji se upravo tako zove. Žanr ove serije je drama – romansa, a serija ima tri sezone koje ukupno broje devedeset epizoda. Scenario za seriju napisali su Mehmed Bilaj i Murat Lutfu, dok je režiju uradio Kudret Sabanki. Lokacija snimanja serije je glavni grad Turske, odnosno Instabul.Popularno nazvana „Šeherezada“ na našim prostorima je bila prva turska serija koja je prikazivana. Emitovana je tokom 2010. godine na televiziji „FOKS“, odnosno na „TV PRVA“, kako je kasnije promenila ime. Serija je prikazivana i u Bugarskoj, Kuvajtu, Azerbejdžanu, Hrvatskoj, Makedoniji, Grčkoj, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Sloveniji, Slovačkoj i Češkoj.

Šeherezada Evlijaoglu je talentovani arhitekta, zaposlena u velikoj građevinskoj kompaniji Binjapi čiji su vlasnici Onur Aksal i Kerem Indžeoglu, a osnovali su je Onurov otac Muhsin i Keremov otac Ejup. Obojica su uspešni, bogati i poznati biznismeni, ali Onur, zbog lošeg iskustva u prošlosti, potajno gaji bes i mržnju prema ženama. Ipak, veruje da je Šeherezada drugačija od ostalih, jer ona pleni lepotom, posvećena je poslu i zahvaljujući njenom talentu kompanija osvaja prestižnu nagradu na takmičenju arhitekata i dobija izuzetno važan i skup projekat u Dubaiju.

U lepu Šeherezadu je potajno zaljubljen i Kerem, Onurov poslovni partner i najbolji prijatelj. Ta činjenica će narušiti prijateljstvo i uneti dosta tenzije u njihov odnos. Ali Šeherezadu muče mnogo veći problemi. Njen sin jedinac boluje od izuzetno teške bolesti, leukemije, i da bi preživeo potrebna mu je hitna operacija koja iziskuje mnogo novca. Ona očajnički pokušava da obezbedi sredstva i jedino je njen šef, Onur, spreman da pozajmi novac. I to pod jednim uslovom - da provede sa njim jednu noć. Šeherezada je spremna da učini sve kako bi spasila život sinu. Pristaje na Onurovu ponudu ne govoreći mu zašto joj je novac potreban. Nakon te noći Onur postaje opsednut Šeherezadom. Čini sve da bude u njenoj blizini nudeći joj ponovo novac, ovaj put veću svotu. Šeherezada ne pristaje i počinje da traži drugi posao. Onur je očajan, shvata da ne može da živi bez nje, a saznaje i pravi razlog zbog kojeg je pristala da spava sa njim. Preduzima sve da joj dokaže svoju iskrenu ljubav i spreman je na sve da bi je zadržao.

 

Glumci

Uloge

Halit Ergenç

Onur Aksal

Bergüzar Korel Şehrazat Evliyaoğlu
Tardu Flordun Kerem İnceoğlu
Ceyda Düvenci Bennu Ataman
Tomris İncer Nadide Evliyaoğlu
Metin Çekmez Burhan Evliyaoğlu
Ergün Demir Ali Kemal Evliyaoğlu
Yonca Cevher Yenel Füsun Evliyaoğlu
Aytaç Öztuna Seval İnceoğlu
Meral Çetinkaya Peride Aksal