ISTANBULSKA NEVJESTA (İstanbullu gelin)

Turska serija sa prevodom (kliknite dole za epizode)

1 2(1) 2(2) 2(3) 3(1) 3(2) 4(1) 4(2) 5(1) 5(2) 6 7 8 9 10(1) 10(2) 10(3) 10(4) 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87(1) 87(2) 87(3)

Istanbulska Nevjesta sadržaj epizoda

Epizoda 1 - Sezona 1

Lijepa i dobrodušna Sureja darovita je glazbenica. Nakon diplome na Glazbenom konzervatoriju uskočila je u glazbenu industriju kao popratni vokal i pjevala u reklamnim spotovima. Skromno živi sa svojom tetom, jedinom živom rođakinjom. Njezin nepretenciozan i skroman život zauvijek se mijenja kada se zaljubi u Faruka Borana, bogatog i zgodnog poslovnog čovjeka čija obitelj potječe iz grada Burse. Obitelj Boran jedna je od najstarijih i najbogatijih plemićkih obitelji u Turskoj. Nakon smrti obiteljskog patrijarha nasljeđuje ga najstariji sin Faruk. Sad on nosi svu odgovornost za obiteljski biznis. Faruk stanuje u velikoj palači u Bursi, a s njim žive tri mlađa brata Fikret, Osman i Murat te majka Esma. Palača je puna sluga. Njegov brat Fikret radi u obiteljskoj tvrtki s Farukom i smatra ga konkurentom. Osman je inženjer i ne bavi se obiteljskim poslom. Murat je još vrlo djetinjast iako ima više od 20 godina. Glava obitelji je sultanija Esma, majka četvorice sinova. Faruk je majčin miljenik i ona ima velike snove za njega, uključujući dogovaranje probitačnog braka s mladenkom koju ona odabere. Esma planira vjenčati Faruka s Ipek, kćeri obiteljskog prijatelja, a da ne pita Faruka za mišljenje. Ipek je vrlo ambiciozna mlada žena, voli Faruka i spremna je učiniti sve da postane članicom obitelji Boran. Ali u Ipek je zaljubljen Farukov mlađi brat Fikret. Faruk ne zna za njihovu ljubav, a njegovo je srce prazno sve do dana kad je upoznao Sureju.

Epizoda 2 - Sezona 1

Faruk vodi samostalan život i nije svjestan majčinih planova. Jako se zaljubio u Sureju i zaprosio ju je. Sureja je pristala. Ne poznajući te duboke obiteljske veze i stare običaje, Sureja prihvaća Farukov poziv da dođe u palaču u Bursi i upozna njegovu majku kako bi joj najavili zaruke.

Epizoda 3 - Sezona 1

Faruk dovodi Sureju u svoju obiteljsku palaču u Bursi da bi je predstavio svojoj obitelji. On objavljuje: Ovo je žena kojom se želim oženiti. Iste večeri Farukova majka Esma u palaču poziva Ipek i njezinu obitelj i svi očekuju da majka objavi Farukove zaruke s Ipek. Svi se zapanje i iznenade jer je Faruk doveo drugu zaručnicu.

Epizoda 4 - Sezona 1

Poslije prvotnog šoka Esma se svađa s Farukom i kaže mu da ne odobrava taj brak. Dok se oni svađaju, Sureja napušta palaču i vraća se u Istanbul. Faruk je zaustavlja na autocesti jer želi da ostane kako bi pružili priliku svojoj ljubavi. Sutradan se vjenčaju.

Epizoda 5 - Sezona 1

Faruk želi da kao njegova supruga živi u palači u Bursi kako bi obitelj ostala na okupu. Čim Sureja stigne u palaču, Esma joj pretvara život u pakao. Ali i Sureja je tvrdoglava kao Esma i odlučuje da se nikad neće predati. Iduće jutro Esma zatraži od Sureje da je okupa u turskoj kupci u skladu s tradicijom da nova snaha pomaže svekrvi pri kupanju. Esma pretpostavlja da će Sureja to odbiti, ali ona prihvaća. Sureja je spremna učiniti sve da je Esma zavoli.

Epizoda 6 - Sezona 1

Ipek je za Esmu savršena mladenka i Esma je svakako namjerava učiniti svojom snahom. Esmi pritom nije važno hoće li se Ipek udati za Faruka ili za Fikreta pa joj predloži Fikreta. Želeći na svaki način ući u obitelj Boran, Ipek prihvaća ponudu, unatoč prigovorima svoje majke. Ta vijest jako razveseli Fikreta jer je od ranog djetinjstva platonski zaljubljen u Ipek. U međuvremenu obitelj Boran slijedi jedan sumnjiv tip.

Epizoda 7 - Sezona 1

Esma traži dopuštenje Ipekine obitelji za brak Ipek i Fikreta te počinju pripreme za svadbeni obred. Esma Sultan planira dvostruki obred vjenčanja, i za Sureju i Faruka. Pritom zanemaruje Surejin izbor vjenčanice i svatova. Surejina teta stiže iz Istanbula i također odsjedne u palači Boranovih. Esma nije zadovoljna tom situacijom.

Epizoda 8 - Sezona 1

U Bursu dolazi i Omer koji shizofreno već dugo voli Sureju. On se potajno pomiješa sa Surejinim svatovima i pokušava samoubojstvo, ali Faruk sprečava tu veliku tragediju.

Epizoda 9 - Sezona 1

Faruk se strašno naljutio jer mu Sureja nikad nije rekla za svog shizofreničkog ljubavnika. Najprije je stao na Surejinu stranu i branio je od reakcije svoje obitelji, ali se nakon Ipekine provokacije počinje svađati sa Surejom. Poslije svađe Faruk i Sureja odlučuju se malo odmoriti jedno od drugog.

Epizoda 10 - Sezona 1

Ipek se drži podalje od svoga supruga i zamoli ga da njihovoj vezi pruži malo vremena. Odbija seks s Fikretom. Nije joj lako to što je Fikretova žena jer još voli Faruka. Sumnjivo prateći svaki korak obitelji Boran, Adem se sprijatelji s Fikretom.

Epizoda 11 - Sezona 1

Kad je Esma čula da su se Faruk i Sureja odlučili odmoriti jedno od drugog, šalje Sureji svoje odvjetnike i traži od nje da potpiše dokumente za rastavu braka bez Farukova znanja. Zaprepaštena Sureja suočava se s Farukom. Nakon razgovora oboje shvaćaju da ne mogu živjeti jedno bez drugoga.

Epizoda 12 - Sezona 1

Adem se pak sastaje sa Surejom i njezinom najboljom prijateljicom Dilarom. Nudi im da će financirati njihovu glazbenu školu, što je za obje jedini životni san. Fikret i Faruk doznaju da se Adem upušta u prijevoznički posao i postaje im konkurencija.

Epizoda 13 - Sezona 1

Faruk otkriva da su Fikret i Adem prijatelji i traži od brata da se kloni tog sumnjivog tipa. Esma Sultan uviđa distanciranost Fikreta i Ipek pa ih šalje u planinsku kolibu obitelji kako bi imali veću privatnost. Fikret se pokušava približiti Ipek koja ga i dalje stalno odbija. To ga izluđuje i Fikret je siluje.

Epizoda 14 - Sezona 1

Sureja otkriva da je trudna. Fikret i cijela obitelj oduševljeni su tom viješću, čak i Esma koja ipak skriva svoje osjećaje. Sureja više ne želi biti gubitnica i suočava se sa svekrvom Esmom. Zahtijeva da promijeni svoje ponašanje prema njoj ili više neće prezati od svađa. Nakon te svađe Esma pada u nesvijest.

Epizoda 15 - Sezona 1

Sureja otkriva da je trudna. Fikret i cijela obitelj oduševljeni su tom viješću, čak i Esma koja ipak skriva svoje osjećaje. Sureja više ne želi biti gubitnica i suočava se sa svekrvom Esmom. Zahtijeva da promijeni svoje ponašanje prema njoj ili više neće prezati od svađa. Nakon te svađe Esma pada u nesvijest.

Epizoda 16 - Sezona 1

Farukova bivša djevojka Begum, koja je prije 10 godina napustila grad, vraća se kako bi ondje počela novi život sa svojim sinom koji je Farukovo dijete. Faruk se u prošlosti morao odreći veze s njom koju majka nije odobravala pa nema pojma da ima sina s Begum.

Epizoda 17- Sezona 1

Faruk i Fikret počinju svađu zbog neuspješnog nadmetanja za natječaj koji je dobio njihov rival Adem. Tijekom svađe Fikret kaže Faruku da se njihova majka razboljela zbog Sureje. Faruk se suočava sa Surejom i zahtijeva da više poštuje njegovu mamu. Nešto poslije Faruk se odluči suočiti i s Ademom i svađa se pretvara u tučnjavu.

Epizoda 18 - Sezona 1

Adem je zapravo Farukov polubrat po ocu. No otac ga nije priznao i njegova se majka Rejhan morala udati za drugoga. Adem je rastao uz očuha koji ga nije volio i tukao ga je. Zato se Adem zakleo da će se osvetiti obitelji Boran. Poslije obračuna s Farukom, Adem policiji prijavljuje da mu je Faruk prijetio smrću.

Epizoda 19 - Sezona 1

Loši ljudi iz prošlosti nađu Surejinu tetu Senem i žele joj se osvetiti. Navodno je u prošlosti prouzročila smrt nekog čovjeka. Njegov brat Mehmet namjeravao se osvetiti Senem, ali slučajno je pobio užu Surejinu obitelj. Senem je te činjenice skrivala od Sureje. Kada Mehmet nađe Senem, počinje je ucjenjivati. Traži golemu svotu novca prijeteći da će njezine tajne razotkriti obitelji Boran.